Isten szava
 A szegénység okai és legyőzése
Először is Isten nem akarja hogy szegény legyél a földön. Minden szegény ember kényszerítő erő alatt áll, tehát az élete kényszer alatt, el kell szenvednie hiányt. Holott Isten nem a hiányon alapuló bánásmódnak az Istene. Tehát nem úgy akar megváltoztatni bennünket, hogy hiányt hoz létre, hanem ő megígérte hogy megakar téged áldani, minden területen. De nagyon fontos a szellemi dolgokat, az üdvözségedet a legelső helyre helyezni. De tudjad nagyon jól, hogy nem közömbös Isten számára a földi életed. Isten azt akarja hogy a földi életedben is jól menjen a sorod. 
Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén. I. Péter levél 18-19
Jézus megváltása nem csak az atyáinktól örökölt hiába való életre vonatkozik, hanem a szüleidnek a gazdasági helyzetétől is. Nem kell olyan szegénynek lenned mint a szüleidnek. Az általános oka a szegénységnek az eredendő bűn, ha nem lett volna bűn akkor nem lett volna szegénység sem.
A szegénység okai lehet: 
1. A LUSTASÁG: Ha lusta vagy, de hiszel a megváltásban akkor a te cselekedeteiddel megölöd a hitedet. Ha a hited, és a cselekedeted egyensúlyban vannak, akkor mindig létrejön az ember életében az áttörés, az a dolog amibe irányul a hited az megvalósul. De ha nincs egyensúlyban akkor ne csodálkozz hogy nem történik változás.
2. A TÉKOZLÁS: Fontos hogy a megszerzett pénzedet megbecsüld, és ne szórd, ne költsd a pénzedet feleslegesen.
3. A SZENVEDÉLYBETEGSÉG: Ha játéktermekbe jársz, és eljátszod a pénzed, akkor hiába várod, Isten nem fog bővölködésbe vinni. Vagy manapság ilyen függőség lehet a mobiltelefonálás. Ha olyan dolgot csinálsz amely a hiteddel ellentétben áll, akkor nem működnek a dolgok. Tehát a viselkedéseidet, szokásaidat vizsgáld át Isten igéje szerint, mert ha van olyan dolog ami az igével nincs összhangban akkor nem működik a hit. 
4. TÁRSADALMI IGAZSÁGTALANSÁG
5. EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁK, BETEGSÉG: Ha például valaki az utcán kéreget tőled, és te látod hogy beteg az illető, akkor az jó ha adsz neki, de ha látod hogy spicces, ittas akkor egyáltalán nem kell adnod neki hogy tök részeg legyen. Tehát nem vagy köteles adni tékozló, felelőtlen, szenvedélybeteg embernek, alkoholistáknak, drogosnak, nikotinfüggő embernek. 
6. A TERMÉSZETI CSAPÁSOK
7. A BÁLVÁNYIMÁDÁS ÉS A HAMIS VALLÁS
8. OKKULTIZMUS
9. AZ ELLENSÉG TÁMADÁSA: Ma ezt elsősorban szellemi lények okozzák, és idézik elő gyakran. Olyan gonosz erők, bukott angyaloknak az ellenőrzése alatt állnak bizonyos családok, vagy bizonyos területek, térségek, hogy nagyon nehéz az ott élő embereknek kitörni a szegénységből.
Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok. II. Korintusi levél 8,9
Isten mindegyikőnk szegénységét felvitte Jézus Krisztusra, és Jézus ezt a szegénységet felvitte a keresztfára, és a szegénység helyett az áldást akarja adni. Nagyon fontos hogy az Istennek a tervével azonosuljál már akkor amikor még nem látod a hitednek az eredményét, mert a hit a nem látott dologra vonatkozik.
A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek. János Ev. 10,10
Tehát az Isten téged mindenféleképpen a szegénységből ki akar hozni. A sátánnak és az ő angyalainak az a célja hogy az emberek szegények legyenek. Amikor viszont szellemi oka van a szegénységednek, akkor szellemi harcokkal kell felvenni a küzdelmet, mert az Úr neve nagyobb mint a szegénység. Ne legyél cinikus, fásult a bővölködés üzenetével, hidd el hogy az Isten téged is áldásba akar vinni, és ne vesd meg az Isten igéjét.
Együtt valának Simon Péter, és Tamás, a kit Kettősnek hívtak, és Nátánáel, a galileai Kánából való, és a Zebedeus fiai, és más kettő is az ő tanítványai közül. Monda nékik Simon Péter: Elmegyek halászni. Mondának néki: Elmegyünk mi is te veled. Elmenének és azonnal a hajóba szállának; és azon az éjszakán nem fogtak semmit. Mikor pedig immár reggeledék, megállt Jézus a parton; a tanítványok azonban nem ismerték meg, hogy Jézus van ott. Monda azért nékik Jézus: Fiaim! Van-é valami ennivalótok? Felelének néki: Nincsen! Ő pedig monda nékik: Vessétek a hálót a hajónak jobb oldala felől, és találtok. Oda veték azért, és kivonni már nem bírták azt a halaknak sokasága miatt. Szólt azért az a tanítvány, a kit Jézus szeret vala, Péternek: Az Úr van ott! Simon Péter azért, a mikor hallja vala, hogy ott van az Úr, magára vevé az ingét (mert mezítelen vala), és bevetette magát a tengerbe. A többi tanítványok pedig a hajón menének (mert nem messze valának a parttól, hanem mintegy kétszáz singnyire), és vonszszák vala a hálót a halakkal. Mikor azért a partra szállának, látják, hogy parázs van ott, és azon felül hal és kenyér. Monda nékik Jézus: Hozzatok a halakból, a melyeket most fogtatok. Felszállt Simon Péter, és kivonta a hálót a partra, a mely tele volt nagy halakkal, százötvenhárommal; és noha ennyi vala, nem szakadozik vala a háló. János Ev. 21,2-11
Jézus ahogy a tanítványokat megkérdezte, hogy van-e ennivalójuk, ez te rád is ugyanúgy vonatkozik, és téged is megkérdez hogy van-e mit enned, van-e pénzed, házad stb?! És nyugodtan megmondhatod neki mint ezek a tanítványok, hogy nincs. Ne legyél vallásos, hanem nagyon földhöz ragadt legyél. Ne sírjál a nincstelenséged, és a szegénységed miatt, mert Jézus kérdezi tőled, hogy van-e pénzed?, és mindennap meg kell mondanod, hogy nincs Uram, és az Úrban bízzál ő gondoskodni fog rólad! Mert ha te hiszel az Isten igéjében, és megvizsgáltad az életed hogy nincs-e akadályozó tényező, (mivel az ige igaz, és működő képes) akkor 100%-osan meg kell törjön szegénység az életedben.
Szerda, 2022-08-17, 3:49 AM
Üdvözöllek Vendég
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
free counters
Belépés
Keresés
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • TOP 100
  • Zene
  • Ajándék
  • Mini-chat

    Copyright MyCorp © 2022
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben